Kjenner du deg igjen når:

  • Det knaker i kroppen når du står opp og musklene klager
  • Når muskler og ledd tar lang tid å restituere etter trening

Når musklene er ømme og du er stiv etter trening – da kan Linnex være en hjelper «i nøden». Linnex er et effektivt liniment for ømme og stive muskler og ledd, og ved muskelstrekk og kink, forstuinger og kramper.

Varme lindrer ømme og stive muskler

Du har sikkert erfart selv at en varm dusj eller et bad lindrer ømme og stive muskler. Linnex gir en behagelig varmefølelse. De naturlige virkestoffene i Linnex virker lokalt i huden og gir en varme og lindring for ømme muskler og ledd.

Linnex inneholder fire naturlige virkestoffer

De naturlige virkestoffene i Linnex er capsaicin (chili), kamfer, mentol og salisylat:

  • Capsaicin – chili (Capsicum annum er planten chilipepper høstes fra). Capsaicin er stoffet som gir chilipepper den skarpe smaken. Anvendt på huden vil capsaicin gi en følelse av varme og lindring.
  • Kamfer utvinnes fra bladene av kamfertreet (Cinnamomum camphora). Kamfer er mye brukt i produkter for ømme muskler, forstuinger, bloduttredelser og kløe. I dag brukes mest ren kamfer løst i en nøytral oljebase.
  • Mentol er den viktigste bestanddelen av peppermynteolje utvunnet fra blader og blomst av arter av Mentha (mynte). Når mentol påføres huden vil det føles kjølig. I Linnex er mengden mentol relativt liten, så kjøleeffekten blir derfor begrenset. Mentolen bidrar imidlertid til å åpne porene i huden slik at virkestoffene i varmestiften og varmekremen tas opp raskene. Mentol er også mye brukt for å lindre tett nese og symptomer ved forkjølelse.
  • Salisylat virker lindrende ved svake og moderate muskel- og leddplager. Salisylsyre ble opprinnelig utvunnet fra barken av piltre. 

Støl og stiv etter trening?Hvorfor blir man støl og stiv etter trening?

Alle som trener og er i regelmessig fysisk aktivitet kjenner til stivheten og stølheten som kan kommer etter et treningsøkt eller en lang tur. Det som skjer er at proteiner i muskelcellene blir «ødelagt» etter mye fysisk aktivitet, og må omorganiseres og repareres. Gjennom denne prosessen vil musklene reparere seg selv – de blir også sterkere etterpå. Dette vil kjennes som stølhet og stivhet. Ofte kan man være mer støl og stiv etter dag to. Det er fordi reparasjonsprosessen trenger litt tid før den kommer i gang. Denne forsinkelsen har faktisk fått sitt eget navn – Delayed Onset Muscle Soreness (DOMS) – forsinket muskelømhet. Hvis du trener for å oppnå resultater, er det nesten umulig å gjøre det uten at du blir støl og stiv etterpå. Stølhet er positivt og en bekreftelse på at du har trent godt og med god intensivitet. Men det er også viktig med hvile og pauser etter treningsøkter. Hvis du overdriver treningen kan du risikere slitasje- og belastningsskader.

Følg Linnex på facebook

Linnex varmestift – for egenbehandling

Linnex varmekrem– et mildere alternativ for egenbehandling og behandlere
Kremen har et lavere innhold av capsaicin enn Linnex stift.

Del med dine venner:

Linnex får du kjøpt i flere av landets største butikkkjeder:

Apotek 1  XXL

BandaLogo_EnklereLiv_noSunkostLife