Linnex gir varme som lindrer ømme muskler og ledd. Visste du at ved muskel- og leddplager finnes det dokumenterte studier som viser at varme har en smertedempende effekt. Linnex er  et unikt liniment som brukes av fysioterapeuter, naprapater og kiropraktorer ved for eksempel idrettsskader som forstuinger, og til  tilstander i ledd, sener og muskler.

Du trenger ikke gå til en behandler for å bruke Linnex. Den egner seg godt til egenbehandling.

To varianter Linnex

Linnex leveres i to varianter: en varmestift og en mildere massasjekrem. Kremen har litt lavere innhold av capsaicin og egner seg godt for behandlere som bruker hendene under behandlingen.

Slik bruker du Linnex varmestift for egenbehandling

Stryk 1-2 tynne lag med Linnex-stiften på huden der det er ømt. Ikke påfør Linnex oftere enn hver 4. time. Det tar 10 –15 minutter før effekt oppnås.

Forsiktighetsregler

Linnex har en kraftig virkning, så den kan føles ubehagelig på områder med tynn hud, som ved lysken, på halsen og ansiktet.

Vær også oppmerksom på at effekten øker under aktivitet og ved varme. Linnex anbefales derfor ikke i forbindelse med badstue, solarium, varm dusj eller ved soling. Vask hendene etter påføring.

Dette bør du passe på ved bruk av Linnex:

  • Bør ikke anvendes på åpne sår, slimhinner eller øyne.
  • Bør ikke anvendes på store hudoverflater over lang tid.
  • Bør ikke brukes ved akutt betennelse, kraftig hevelse og/eller store smerter.
  • Bør ikke brukes av barn under 12 år, eller astmatikere.
  • Bør ikke brukes av personer som er overfølsomme/allergiske mot salicylat eller mentol.
  • Skal kun brukes til utvortes bruk.

Hvis Linnex svelges, bør lege oppsøkes. Også hvis det oppstår uventede reaksjoner eller hvis symptomene vedvarer, bør lege kontaktes. Ved kraftig svie, kan meieriprodukter som yoghurt ha en lindrende effekt. Oppbevar Linnex utilgjengelig for barn.

Interaksjoner og bivirkninger

Interaksjoner med legemidler ikke kjent. Linnex bør ikke brukes av gravide og ammende. Bivirkninger ved bruk på huden er sjeldne, men overfølsomhet/allergi mot salicylat og mentol kan forekomme. Overdosering ikke kjent.

Fremstillingsmåte og kvalitetskontroll
Linnex er produsert i samsvar med norske forskrifter: Generell forskrift for produksjon, import og frambud mv av kosmetikk og kroppspleieprodukter, FOR 1995-10-26 nr 871 (Helsedepartementet).

Følg Linnex på facebook

xxl-330pxbredde

Sunkost_330px-bredde

Life-330px-bredde

Linnex gir en behagelig varme som trenger ned i muskulaturen. De naturlige virkestoffene i Linnex virker lokalt i huden og gir varme, lindring og økt blodtilførsel for ømme muskler og ledd. De fire virkestoffene i Linnex er capsaicin (chili), kamfer, mentol og salisylat.

Vi anbefaler Linnex mildere varmestift til egenpleie. Den er drøy i bruk og lett å påføre der du stiv og øm.

Linnex mildere varmekrem har litt lavere innhold av capsaicin. Den er derfor populær blant behandlere som bruker hendene til massage.

Hvis du syns Linnex varmestift gir for kraftig varme kan du prøve kremen. Husk å vaske hendene etter påføringen.

Linnex selges hos behandlere og naprapater, Boots, Apotek 1, XXL sport og villmark, Banda, H-Naturkost, Life, Sunkost,  Enklere Liv og Proteinfabrikken.

 

Del med dine venner: