Slik brukes Linnex

Linnex egner seg godt til egenbehandling av stive og ømme muskler

Linnex – bredt bruksområde
Linnex – er en unik varmestift som brukes av fysioterapeuter, naprapater og kiropraktorer ved for eksempel sportsskader som forstuinger, og til kroniske tilstander i ledd, sener og muskler. Har du hekseskudd, muskelstrekk, kink i nakken, ømme og stive muskler, forstuinger, ømme og stive ledd vil du oppleve at Linnex gir god lindring.

Du trenger ikke gå til en behandler for å bruke Linnex. Den egner seg godt til egenbehandling.

Linnex leveres i to varianter: stift og massasjekrem. Kremen har litt lavere innhold av capsaicin og egner seg godt for behandlere som bruker hendene under behandlingen.

Linnex krem og stift

Slik bruker du Linnex stift
Stryk 1-2 tynne lag med Linnex-stiften på huden der det er ømt. Ikke påfør Linnex oftere enn hver 4. time. Det tar 10 –15 minutter før effekt oppnås.

Linnex har en kraftig virkning, så den kan føles ubehagelig på områder med tynn hud, som ved lysken, på halsen og ansiktet. Vær også oppmerksom på at effekten øker under aktivitet og ved varme. Linnex anbefales derfor ikke i forbindelse med badstue, solarium, varm dusj eller ved soling. Vask hendene etter påføring.

Dette bør du passe på ved bruk av Linnex:

  • Bør ikke anvendes på åpne sår, slimhinner eller øyne.
  • Bør ikke anvendes på store hudoverflater over lang tid.
  • Bør ikke brukes ved akutt betennelse, kraftig hevelse og/eller store smerter.
  • Bør ikke brukes av barn under 12 år, eller astmatikere.
  • Bør ikke brukes av personer som er overfølsomme/allergiske mot salicylat eller mentol.
  • Skal kun brukes til utvortes bruk.

 

Oppbevar Linnex utilgjengelig for barn
Hvis Linnex svelges, bør lege oppsøkes. Også hvis det oppstår uventede reaksjoner eller hvis symptomene vedvarer, bør lege kontaktes. Linnex skal oppbevares utilgjengelig for barn. Kamfer er giftig i større mengder og doser på 0.7 –1 gram kan være fatalt for barn. Grunnet kamfer sin giftighet ved større doser er maksimumskonsentrasjonen satt til 11% i kamferprodukter i USA.

Interaksjoner med andre legemidler Ikke kjent. Linnex bør ikke brukes av gravide og ammende. Bivirkninger ved bruk på huden er sjeldne, men overfølsomhet/allergi mot salicylat og mentol kan forekomme. Overdosering Ikke kjent.

Fremstillingsmåte og kvalitetskontroll
Linnex er produsert i samsvar med den norske forskrifter: Generell forskrift for produksjon, import og frambud mv av kosmetikk og kroppspleieprodukter, FOR 1995-10-26 nr 871 (Helsedepartementet).